افسردگی در ایران، اثرات و درمان آن

افسردگی در ایران: امروزه افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات جامعه می‌باشد. ناامیدی و احساس پوچی و بی قراری یکی از اصلی ترین عوامل این اختلال است.

افسردگی چیست؟

همانطور که میدانید در جامعه امروزی، افسردگی یک اختلال روحی روانی شایع می‌باشد. این اختلال باعث وجود احساساتی همچون غم، عصبانیت، ناامیدی، استرس و اضطراب در فرد می‌شود. همین امر سبب بر هم خوردن نظم زندگی فرد می‌شود. اگر این اختلال در طولانی مدت ادامه داشته باشد بهتر است به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید. از دیگر عوامل این اختلال میتوان به بی قراری و حس پوچی اشاره کرد.

این بیماری باعث می‌شود تا فرد از زندگی اش لذت نبرد. فردی که دچار این اختلال شده باشد یا بیش از حد می‌خوابد یا کم خواب می‌شود. همچنین باعث می‌شود تا فرد به تمام رویداد های زندگی اش بدبین باشد. این اختلال روانی باعث از بین رفتن اعتماد به نفس فرد می‌شود. در بعضی از مواقع حاد، این اختلال باعث خودکشی در فرد می‌شود. بنابراین اگر این بیماری بیش از یک هفته طول کشید بهتر است جهت درمان به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنید.

آمار این بیماری در ایران

طبق آمار به دست آمده توسط مدیر کل امور روانشناختی، امروزه آمار افسردگی در ایران حدود ۱۶ درصد افزایش یافته است. به عبارت دیگر طبق گفته رئیس انجمن پزشکی حدود ۲۵ درصد جمعیت ایران به این اختلال دچار هستند. بسیاری از جوانان و نوجوانان به دلیل شرایط اقتصادی دچار این اختلال روانی می‌شود. همچنین شیوع این اختلال در بین دانشجویان بسیار افزایش یافته است.

اثرات تشخیص بیماری این بیماری

همانطور که میدانید بیماری افسردگی بر روی بسیاری از سیستم های بدن اثر منفی می‌گذارد. این بیماری علائم و اثرات زیادی را به همراه دارد. احساس درماندگی و وجود اختلالات خواب یکی از شایع ترین اثرات و عوامل این اختلال روانی می‌باشد. فکر کردن به خودکشی و مرگ نیز یکی دیگر از اثرات این بیماری می‌باشد. همچنین این اختلال عصبی و روانی باعث کم اشتهایی یا پرخوری در فرد می‌شود که در نهایت باعث کاهش یا افزایش وزن خواهد شد.

یکی دیگر از اصلی ترین نشانه های این اختلال عصبی، بی قراری و پرخاشگری می‌باشد. این افراد در اکثر مواقع به شکست های گذشته فکر می‌کنند که این امر باعث تشدید اختلال روانی می‌شود. سردرد، یکی دیگر از عوامل این اختلال روانی می‌باشد. همچنین باعث بی میلی جنسی در بسیاری از افراد می‌شود. بنابراین بهتر است قبل از به وجود آمدن مشکلات جدی تر و حاد تر به درمان به موقع این بیماری اقدام کنید.

تشخیص افسردگی
تشخیص افسردگی

درمان افسردگی

اگر فرد دچار افسردگی خفیفی شده باشد توسط چند تغییر در سبک زندگی اش میتواند به راحتی این اختلال را درمان کند. به عنوان مثال، تغذیه سالم و ورزش منظم باعث از بین رفتن افسردگی خفیف در فرد می‌شود. ورزش هایی همچون یوگا و پیلاتس تاثیر بسیار زیادی در درمان این اختلال دارند. استفاده کردن از انواع مکمل های ویتامینی و گیاهان دارویی همچون اسطوخودوس و زعفران و … باعث بهبود این اختلال روانی در فرد می‌شود.

به عنوان مثال، دم کرده لیمو، زعفران و گل محمدی و عسل برای بهبود این اختلال بسیار موثر می‌باشد. ناگفته نماند که اگر میزان این بیماری در فرد شدید باشد باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه کند. استفاده کردن از دارو های ضد افسردگی با تجویز پزشک سبب بهبودی این اختلال می‌شود. اگر برای درمان به موقع افسردگی اقدام نکنید آسیب های جدی تری به وجود می‌آید.

علائم افسردگی
علائم افسردگی

 

  • افسردگی در ایران
  • کاری از تیم تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا